Επιστροφή στα φυσικά Τρόφιμα!!!


Αποτέλεσμα εικόνας για εικονεσ απο τροφιμα φυσικα λαχανικα


Επιστροφή στα Φυσικά Τρόφιμα!!!!

Ο σύγχρονος άνθρωπος κατάφερε να έχει όλα τα απαραίτητα αγαθά που θα τον έτρεφαν σωστά και θα του έδιναν καλύτερη υγεία δυστυχώς όμως πέτυχε ακριβώς το αντίθετο.   Γίναμε μια κοινωνία που έμαθε στον υπερκαταναλωτισμό των  τροφών με την  θερμιδική πρόσληψη να είναι αντιστρόφως ανάλογη με τη θρεπτική πρόσληψη.
Αυτό είχε σαν άμεσο αποτέλεσμα να αυξηθεί η παχυσαρκία και να έχουμε έξαρση αυτοάνοσων νοσημάτων και εκφυλιστικών ασθενειών που σχετίζονται με την διατροφή και τον τρόπο ζωής του ατόμου.
Αναρωτηθήκαμε ποτέ ότι πολλές φορές πληρώνουμε περισσότερο για την συσκευασία του τροφίμου παρά για το ίδιο το τρόφιμο;
Αναρωτηθήκαμε  ποτέ πόσα τρόφιμα καταναλώνουμε καθημερινά τα οποία είναι δικά μας δημιουργήματα που δε γνωρίζουμε καν τι εμπεριέχουν και εμείς το αποκαλούμε “τρόφιμο” π.χ αναψυκτικά, γαριδάκια, κροκέτες κ.α
Ξεφύγαμε από τη φυσικότητα του τροφίμου και πλέον δεν την αναγνωρίζουμε , έγινε οικείο το γλυκό, το αλμυρό, το τρόφιμο που έχει πολύ ζωηρό χρώμα, που είναι καλοφτιαγμένο, που δεν χαλάει γρήγορα, που έχει ωραίο περιτύλιγμα, που έγινε γνωστό μέσω της διαφήμισης.  Έπαψε να μας ενδιαφέρει πόσο θρεπτικό είναι για τον οργανισμό μας και τι μας προσφέρει , αρκεστήκαμε στο απλά να μας αρέσει.
Είναι πλέον πέρα από κάθε άλλη εποχή αναγκαία η επιστροφή μας στα Φυσικά Τρόφιμα, τρόφιμα δηλαδή που δεν είναι επεξεργασμένα, χημικά επιφορτισμένα και  γενετικά τροποποιημένα. Είναι στη φυσική τους μορφή και ακολουθούν την εποχικότητα.
Γιατί;
Γιατί τα φυσικά τρόφιμα έχουν αυξημένη θρεπτική πυκνότητα και καλύτερη απορρόφηση  που είναι ικανή να καλύψει τις ανάγκες του ανθρώπινου οργανισμού σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, βοηθώντας το σώμα να τραφεί και να αναπτυχθεί σωστά, εξισορροπώντας ελλείψεις και τυχόν αλλοιώσεις που εμφανίζονται στη διάρκεια της ζωής του.
Αγγελική Κατσούλη 
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο